Land van Oirschot Fietsdag

Natuurlijk genieten!

  view_headline
  Beschrijving

  Theetuin de Galerie - A3 tuingalerie - Oirschot Galerie

  Bij de landelijk en lommerrijk gelegen Oirschot Galerie vindt u een unieke combinatie van verrassende kunst, inspirerende tuinideeën en tongstrelende lekkernijen.
  Een bezoek aan Theetuin de Galerie of A3 tuingalerie kan desgewenst gecombineerd worden en is ook een aangenaam en verrassend uitje zowel individueel, maar ook voor gezelschappen of bedrijven. Laat u verwennen met zelfgekweekte biologische thee van eigen receptuur of ambachtelijk zelfgemaakt gebak. Bij A3 tuingalerie wordt de ontmoeting van natuur & kunst smaakvol zichtbaar gemaakt - een verleidelijke combinatie, die ervan proeven onweerstaanbaar maakt.

  De fietsroute is beschreven in de vorm van een ronde en kan willekeurig worden gestart bij een van de deelnemende bedrijven. Het vertrek vanuit een bedrijf is steeds beschreven met de rug naar het bedrijf. De Route kan ook met de auto gereden worden. De totale afstand is 21,6 km; er zit 300 meter niet verharde kanaaldijk in de route die prima berijdbaar is voor auto's.

  Zomerfruitkwekerij “Lekker Orskôts” – familie van de Sande

  In het oude gehucht Straten, in de straat De Bollen, vindt u onze de zomerfruitkwekerij “Lekker Orskôts” waar we aardbeien, kersen, pruimen en rode bessen telen.

  U kunt een kijkje komen nemen om te zien hoe dit heerlijke fruit bloeit en groeit. De fietstocht is een mooie

  gelegenheid om eens te zien wat er allemaal moet gebeuren voordat al het heerlijke fruit rijp is. Ons winkeltje is open: we verkopen de vers geoogste aardbeien, verschillende jams, sappen en dergelijke.

  Zorgboerderij Het Scheiend

  Midden in het Groene Woud ligt onze Zorgboerderij “Het Scheiend”.

  Op deze prachtige locatie bieden wij al 15 jaar ouderenzorg.

  De rode draad is “Genieten van het plattelandsleven”.

  De vele verschillende activiteiten, maar ook de rustgevende omgeving maken dit mogelijk. Op de boerderij kunt u genieten van de paarden, konijnen, cavia’s, kippen, katten en varkentjes.

  Het Scheiend geeft met een waardevolle dagbesteding in een stimulerende omgeving extra kwaliteit aan het leven.

  Van Gerven Asperges

  Elk voorjaar steken de kopjes van het “witte goud” weer boven de grond. Wij laten u graag zien wat er allemaal gedaan wordt om jaarlijks 220.000 dagverse asperges van 20 verschillende classificaties te kunnen leveren aan consumenten, restaurants, groothandelaren en supermarkten.

  De rondleiding begint op de boerderij waar de asperges worden gesorteerd, geschild en verpakt. Daarna ziet u op het aspergeveld hoe de asperges worden geoogst en mag u zelf proberen asperges te steken.

  Routebeschrijving

  De fietsroute is beschreven in  de vorm van een ronde en kan willekeurig worden gestart bij een van de deelnemende bedrijven. Het vertrek vanuit een bedrijf is steeds beschreven met de rug naar  het bedrijf. De route kan ook met de auto gereden worden. De totale afstand is 21,6 km; er zit 300 meter niet verharde kanaaldijk in de route die prima berijdbaar is voor auto’s.

  1. Theetuin de Galerie, Beerseweg 11 B, Oirschot
  Links richting Oirschot. Weg oversteken en fietspad links. Ophaalbrug over en meteen  rechts. Direct onder viaduct door links (= Boterwijkestraat gaat over in Lieveld). Weg volgen en bij huisnummer 1B rechts (= Mousten). Spoordonkseweg schuin oversteken (Let op!) (= Kampsesteeg). Bij Kampsesteeg huis-nummer 9 splitsing links aanhouden. Einde weg rechts (= Nieuwedijk). Na 6,5 km aan de linkerzijde van de weg bent u bij:

  2.  Zorgboerderij Scheieind, Nieuwedijk 51, Oirschot
  Rechts terug richting Spoordonk. Bij kruising links (= Steenrijt). Einde weg oversteken (= Oude Grintweg) (Let op!) en op fietspad rechts. Bij hoospanningskabel links (= Fransman). Weg volgen en na huisnummer 9 op kruising rechts = Pallande). Bij kapelletje splitsing links aanhouden. Gaat over in (= Bollen). Na 8 km aan de linkerzijde van de weg bent u bij:

  3. Van de Sande Aardbeien, De Bollen 4a, Oirschot.
  Links verder fietsen en weg oversteken ( Let op!) (= Bestseweg). Eerste weg rechts (= Braken). Kanaaldijk omhoog en op fietspad rechts. De brug links oversteken (= MieKoeksebrug). Direct over brug rechts en de bocht naar links volgen (= Kriekampen). Eerste weg rechts (= Hoeven) en na 2,3 km bent u bij:

  4. Van Gerven Asperges, Hoeven 7, Oirschot
  Links (= Hoeven) vervolgen. Op  kanaaldijk fietspad links. Route langs kanaal blijven volgen. Op kruising rechts aanhouden (= Eindhovensedijk gaat over in Moorland) en route lang kanaal blijven volgen. Einde weg op fietspad links. Na ± 400 meter weg rechts (= doodlopend voor auto’s) is fietsroute naar Middelbeers/Hilvarenbeek. Na 3,8 km bent u bij Theetuin de Galerie.

  view_module
  Categorieën
  email
  Neem contact op of stel een vraag  mood_bad
 • Nog geen reacties
 • chat
  Voeg een beoordeling toe
  keyboard_arrow_up